Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Kaše z červené čočky s pohankou

11.03.2022 | 30 min.

Recept na 2 porce.
Příprava: 30 minut

Ingredience

1 hrníček BIO pohanky loupané
1 hrníček BIO červené čočky
4 hrníčky vody
sůl
cherry rajčátka
mini okurky
1 BIO avokádo
2 lžíce lahůdkového droždí
50 g balkánského sýra / veganského camembertu

Nákupní seznam

Tip:

Víte, že s aplikací Můj Globus si snadno připravíte nákupní seznam a pak podle něj rychle a pohodlně nakoupíte vy nebo vaši blízcí, kterým nákupní seznam nasdílíte? Více informací a aplikaci ke stažení najdete na stránce Můj Globus.


Pokud si tento recept prohlížíte na mobilním zařízení a máte nainstalovanou aplikaci Můj Globus, snadno si můžete stáhnout námi připravený nákupní seznam. Stačí kliknout na odkaz pod seznamem ingrediencí.

Postup

  1. Do hrnce nebo do rýžovaru vsypte půl hrníčku červené čočky a půl hrníčku kroupové loupané pohanky. Vše lze snadno uvařit v hrnci s pokličkou na sporáku, ale velmi praktický je rýžovar. Má to výhodu, že nemusíte vaření kontrolovat, sám se vypne a udržuje jídlo teplé, takže se můžete ráno jít třeba sprchovat nebo cvičit a snídaně se připravuje sama.

    Tip:

    Rýžovar, stejně jako další široký sortiment kuchyňských spotřebičů, naleznete v Globusu v oddělení elektro.

  2. Pohanku i s čočkou dobře několikrát properte ve vodě, dokud není úplně čistá. Slijte ji a vše zalijte dvěma hrnečky vody a dejte vařit. Jakmile při vaření začne kaše „bublat“, osolte ji. Je to kvůli červené čočce, která se nemá solit hned na začátku. Celé vaření trvá přibližně 20–25 minut. Že je kaše hotová, poznáte podle pohanky – neměla by být tvrdá, ale ani rozvařená.
  3. Kaši dejte do misky, posypte ji na zvýraznění chuti lahůdkovým droždím a ozdobte ji cherry rajčátky, nakrájenou zelenou mini okurkou, avokádem a balkánským sýrem. Skvělé jako příloha je také uvařené vajíčko v bio kvalitě.

    Tip:

    Vegani mohou balkánský sýr a vejce nahradit velmi chutným veganským sýrem typu camembert z nabídky Zdravého světa.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky