Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Rožky s malinovým sněhem

29.04.2022 | 60 min.

Množství: 20 ks

Doba přípravy: 1 hodina

Ingredience

Hmota:

2 vejce (M)
100 g moučkového cukru
80 g hladké mouky
10 g kakaa
20 g olivového oleje
20 g vody
2 g soli
1 g skořice

Sníh:

200 g cukru krupice
20 g vanilkového cukru
60 g bílků (cca ze 2 vajec M)
80 g malinového pyré (rozmixované čerstvé či mražené maliny
1 g kyseliny citronové

Na dokončení:

50 g sezamových semínek

Postup

  1. Do mísy navážíme mouku, kakao, cukr, skořici a sůl, přidáme vejce a olej a vymícháme dohladka. Nakonec zamícháme vodu.
    Rožky s malinovým sněhem podle Josefa Maršálka
  2. Na plech s pečicím papírem roztíráme vždy jednu lžičku těsta do tenké placky, nikdy neděláme více než 3–4 kousky najednou. Posypeme sezamovým semínkem.
    Rožky s malinovým sněhem podle Josefa Maršálka
  3. Pečeme při 170 °C po dobu 6–7 minut, dokud okraje lehce nezrůžoví. Placičky vyjmeme z trouby a ihned je uvolníme od papíru a stočíme do tvaru kornoutků. Tato hmota na vzduchu rychle tvrdne, musíme proto pracovat rychle a svižně.
    Rožky s malinovým sněhem podle Josefa Maršálka
  4. Do mísy navážíme bílky, malinové pyré, oba cukry a kyselinu citronovou a tuto směs nahřejeme ve vodní lázni za stálého míchání do horka. Měla by mít asi 60 °C. Veškerý cukr musí být dobře rozpuštěný. Teprve potom směs vyšleháme do pevného nadýchaného sněhu.
    Rožky s malinovým sněhem podle Josefa Maršálka
  5. S pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou naplníme kornoutky právě vyšlehaným sněhem.
    Rožky s malinovým sněhem podle Josefa Maršálka
  6. Před podáváním necháme nejméně 1 hodinu rozležet. Nejlépe chutnají čerstvé.
    Rožky s malinovým sněhem podle Josefa Maršálka

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky