Konto BARIÉRY a Globus předávají postiženým již osmý vůz

Předáváno bude devítimístné vozidlo Fiat Ducato, které bylo pořízeno v rámci projektu AUTA BEZ BARIÉR z prostředků Fondu Globus – společného projektu Konta BARIÉRY a společnosti Globus ČR. Jde v pořadí již o osmý vůz zakoupený z prostředků tohoto fondu. Finance do něj přibývají každý den – do fondu putuje jedna koruna z každé prodané nákupní tašky Globus. Rada Konta BARIÉRY vybrala pro tento vůz – jde o úplně nový model – občansko prospěšnou společnost Soukromou speciální školu (mateřskou školu, základní školu a střední školu) Slunce ve Stochově a Unhošti. Automobil bude pro Soukromou speciální školu zajišťovat svozy a rozvozy žáků, dopravu na doprovodné akce školy, ale sloužit by měl i dospělým a seniorům z Centra služeb Slunce všem, o.p.s. v Unhošti. Celkem bude automobil využívat přes 200 klientů.

Fond byl založen v roce 2002 – nejprve byly prostředky využity na financování projektů organizací v místech, kde se síť hypermarketů nachází. Později od roku 2004 se vedení Globusu s Kontem BARIÉRY dohodlo, že společný fond bude řešit jeden z největších problémů, které mají organizace pečující o handicapované – nákup velkoprostorových automobilů. Z vyhlášeného výběrového řízení na dodavatele automobilů díky cenové kalkulaci zvítězila firma FIAT se svými vozy Fiat DUCATO, která nabídla 27% slevu při odběru každého automobilu.

Od svého založení Fond Globus nashromáždil 6 650 551 korun.V rámci projektu již dostalo automobil sedm organizací, které pečují o handicapované: Charita Olomouc, TyfloCentrum Zlín, o.p.s., Občanské sdružení Borůvka, Borovany, Česká maltézská pomoc, České Budějovice, Sdružení pro životní prostředí zdravotně postižených ve Svitavách, Mezinárodní centrum UNIVERSIUM, o.p.s. z Liberce a Jasněnka Uničov z Olomoucka.

Kontakt: Indira Bornová, indira.bornova@bariery.cz