Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Čarodějnické klobouky

15.10.2021 | 60 min.

Recept na 20 ks.

Ingredience

Na piškoty:

2 vejce velikosti M
30 g cukru krupice
15 g vody
50 g hladké mouky
10 g kukuřičného škrobu
kůra z jednoho citrónu

Na citronový sníh:

120 g bílku asi ze 4 ks vajec
30 g citronové šťávy
300 g cukru krupice
3 g želatiny
10 g vanilkového cukru

Na dokončení:

300 g čokolády
60 g kakaového másla a nebo kokosového oleje

Postup

  1. Bílky smícháme s vodou a cukrem a vyšleháme do pevného nadýchaného sněhu. Opatrně ručně vmícháme žloutky a nakonec směs mouky, škrobu a citronové kůry. Mícháme rychle a rázně, aby nám hmota nezřídla. Připravenou hmotou naplníme sáček s hladkou trubičkou o průměru asi 1 cm a na plech s papírem na pečení stříkáme menší a větší polokoule.
    Čarodejnické klobouky
  2. Ihned pečeme v rozehřáté troubě na 170°C 15 až 20 min. dozlatova. Troubu zbytečně neotvíráme. Upečené piškoty jdou snadno sejmout z papíru, na kterém se pekly. Necháme vychladnout.
  3. V misce smícháme bílky, oba cukry, citrónovou šťávu a tuto směs ve vodní lázni a nebo v mikrovlnce za občasného míchání nahřejeme do horka. Cukr musí být zcela Rozpuštěný. Do této směsi přidáme předem namočenou a nabobtnalou želatinu. Teprve poté horkou směs vyšleháme do pevného sněhu, kterým naplníme sáček se stejnou trubičkou, jako na piškoty a na vychladlé základy stříkáme kolmo vzhůru kužele do podoby čarodějnických čepic.
    Čarodejnické klobouky
  4. Necháme v pokojové teplotě 5 až 10 min. zaschnout a mezitím si připravíme ve vodní lázni čokoládovou polevu rozpuštěním čokolády a kakaového másla/ kokosového oleje. V polevě namáčíme zaschlé špičky. Poleva by měla mít teplotu kolem 35 až 37°C. Namočené špičky necháme na mřížce okapat a poté já sejmeme a necháme čokoládu zcela ztuhnout. Před zatuhnutím můžeme polevu posypat různým dortovým Sypáním.
    Čarodejnické klobouky

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky