‹ Zpět na recepty

Krémové dýňové těstoviny s tempehem

Ingredience na 2 porce 
Doba přípravy: 25 minut

Ingredience

  • 250 g těstovin penne
  • 200 g máslové dýně
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 střední červené cibule
  • 1 střední stroužek česneku
  • 100 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 100 ml mléka
  • 80 g uzeného tempehu
  • čerstvý tymián podle chuti (já dala tři měkké větvičky)
  • piniové oříšky podle chuti
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky. Dýni oloupeme a nakrájíme na větší kostky, tempeh nakrájíme na menší kostičky. Na jednu plotnu dáme vařit osolenou vodu s těstovinami a na druhé plotně na pánvi rozehřejeme máslo. Na másle orestujeme cibuli doměkka, pak přidáme na půl minutky rozvonět česnek a přidáme dýni. Zalijeme vývarem, mlékem, přidáme tymián (používám ten s měkkými stonky a jemnými lístky), sůl, pepř a necháme pod pokličkou vařit cca 10 minut doměkka. Uvařenou směs přemístíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou omáčku. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a můžeme taky případně rozředit vývarem nebo vodou. 

Na čisté pánvi a trošce másla opečeme dozlatova tempeh, k němu přidáme uvařené těstoviny a hotovou dochucenou omáčku. Zdobíme opečenými piniovými oříšky a čerstvým tymiánem.