‹ Zpět na recepty

Tabouleh s uzeným tofu

Ingredience na 2 větší porce 
Doba přípravy: 25 minut

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 200 g uzeného tofu
  • 10 cherry rajčat
  • 1/2 střední červené cibule
  • šťáva z jedné limetky (podle chuti může být víc)
  • velká hrst čerstvé máty
  • velká hrst čerstvé petrželky
  • velká hrst čerstvého koriandru
  • olivový olej extra virgin
  • sůl

Postup

Bulgur propláchněte a vařte v osolené vodě 10-12 minut doměkka. Po uvaření ho propláchňete studenou vodou, nechte okapat a vidličkou načechrejte. Tofu, rajčata i cibulku si nakrájejte na menší kostičky a bylinky nasekejte najemno. Tofu si jenom lehce opečte na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Stačí zhruba 3 minuty. Pokud máte rádi, můžete nakrájet tofu do salátu i syrové nebo půl na půl. Do studeného bulguru přidejte nasekané bylinky, opečené tofu, rajčata, cibulku, šťávu z limetky, osolte podle chuti a pořádně promíchejte.