‹ Zpět na recepty

Bezlepkové lívance s ricottou

Odlehčené těsto i příprava

Tyto lívance mají odlehčené těsto i způsob přípravy, smaží se totiž na kokosovém oleji. Velkou výhodou kokosového oleje při použití v kuchyni je, že se při vyšších teplotách nepřepaluje. Využít ho můžete na palačinky, do ovesných kaší, ale i do salátů.

Ingredience

  • 250 g ricotty
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • 80 g mandlové mouky
  • 50 g bezlepkové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • Špetka soli
  • Několik kapek vanilkového extraktu
  • Kokosový olej
  • Ovoce na ozdobu (čerstvé ovoce nebo naložené višně v rumu)

Postup

  1. V misce smícháme ricottu, mléko, žloutky a vanilkový extrakt.
  2. V robotu si ušleháme bílky se solí. Když nám začnou bílky při šlehání světlat, přidáme k nim moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh.
  3. Do další misky prosejeme mandlovou mouku, bezlepkovou mouku a prášek do pečiva.
  4. Do ricotty vmícháme sypkou směs a nakonec zlehka sníh z bílků.
  5. Lívance smažíme na pánvičce na kokosovém oleji.

TIP: Lívance můžeme ozdobit čerstvým ovocem (maliny, jahody, borůvky) nebo naloženými višněmi v rumu.