‹ Zpět na recepty

Bezlepková pizza

Bezlepková mouka je lépe stravitelná

Bezlepková varianta pizzy je vhodná nejen pro ty, kteří trpí celiakií. Díky tomu, že mouka neobsahuje lepek, je pro nás mnohem lépe stravitelná. Pokud se chceme zbavit tuku na břiše, je pro nás bezlepková varianta ta správná volba, protože lepek se usazuje právě v tucích v oblasti břicha.

Ingredience

Na těsto:

  • 250 g bezlepkové mouky
  • 250 ml vody
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky cukru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžička sušeného droždí

Na náplň:

  • 6 – 8 lžic rajčatového pyré
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 100 g sušené šunky Jamon Serrano
  • 200 g mozzarelly
  • Směs salátů (např. rukola, polníček)
  • Parmazán
  • Černý sezam

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Poté ho rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme, na pečicím papíře potřeném olivovým olejem, kulatou pizzu.
  3. Těsto potřeme vrstvou rajčatového pyré okořeněného sušeným oreganem. Navrch dáme natrhanou mozzarellu a sušenou šunku (zhruba 70 g). Nakonec posypeme černým sezamem.
  4. Pečeme na 175 stupňů cca 20 minut.
  5. Na hotovou pizzu dáme zbytek sušené šunky, poklademe směsí salátů a na hoblinky nastrouhaným parmazánem.