‹ Zpět na recepty

Zdravější Nasi Goreng

Ingredience

  • 200 g quinoy
  • 4 bio vejce
  • Kokosový olej
  • 2 šalotky
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvý koriandr
  • Cukr krupice nebo sójová omáčka
  • 1 chilli paprička
  • 1 řapík celeru
  • Pro nevegetariánskou verzi - kuřecí prsa či krevety

Postup

  1. Quinou uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru.
  2. Na kokosovém oleji zlehka orestujeme chilli papričky, šalotku, jarní cibulku a česnek.
  3. Uvařenou quinou pomalu přimícháme k zelenině a přidáme malou lžičku krupicového cukru nebo lžíci sójové omáčky.
  4. Pánev stáhneme z ohně a přidáme čerstvý nasekaný koriandr.
  5. Mezitím na lžičce kokosového oleje připravíme volské oko z jednoho vejce.
  6. Quinoovou směs nandáme na talíř a přikryjeme volským okem. Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
  7. Při nevegetariánské verzi začínáme restovat kuřecí maso, po chvíli přidáme krevety a jen co jsou obě ingredience hotové, odstraníme z pánve a pokračujeme se zeleninou. Maso přimícháváme do směsi až na závěr spolu s koriandrem.