‹ Zpět na recepty

Zapečená quinoa s mangem a kokosem

Ingredience

  • 1 hrnek quinoy
  • 2 hrnky vody
  • 1 a půl hrnku mléka
  • 2 bio vejce
  • vanilkový cukr podle chuti (cca 2 lžíce)
  • 25 g másla
  • 25 g kokosového oleje
  • pár lžic strouhaného kokosu
  • 1-2 kusy zralého manga
  • kokosový olej na vymazání
  • špetka soli

Postup

  1. Quinou uvaříme dle návodu se špetkou soli ve vodě. Délka vaření by měla být taková, aby quinoa byla spíše ještě tvrdší. Poté slijeme vodu, quinou propláchneme studenou vodou a dovaříme v mléce až do měkka. Necháme vystydnout.
  2. Mezitím utřeme máslo, kokosový olej, cukr a žloutky do pěny. K tomu přimícháme vychladlou quinou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a polovinu sněhu opatrně vmícháme ke směsi s quinoou.
  3. Zapékací mísu vytřeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem. Jako první vrstvu dáme polovinu směsi, poté nakrájené mango posypané strouhaným kokosem, převrstvíme opět směsí a navrch potřeme zbylou polovinou sněhu. Pečeme v troubě cca na 180 stupňů po dobu 30 minut.