‹ Zpět na recepty

Pohankové brownies

Ingredience

  • 200 g pohanky
  • 100 g bio 70% čokolády
  • 200 g kokosového mléka
  • 70 g kokosového oleje
  • 2 vejce
  • 5 lžic medu
  • 1 lžíce kakaa
  • 300 ml vody
  • Vlašské ořechy

Postup

  1. Pohanku nejprve povaříme s 300 ml vody a 2 lžícemi medu. Poté, co dojde k varu, stáhneme oheň na minimum a pohanku pod pokličkou necháme ještě 20 minut.
  2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s kokosovým olejem a následně přidáme 100 g kokosového mléka a 3 lžíce medu.
  3. Vychladlou pohanku rozmixujeme se 100 g kokosového mléka do kašovité hmoty.
  4. Přidáme čokoládovou směs, kakao a rozkvedlané vejce. Mícháme až do chvíle, než je těsto úplně hladké. Nakonec můžeme přidat ořechy.
  5. Těsto vlijeme do formy a pečeme v horkovzdušné troubě na 150 °C po dobu 30 minut.