‹ Zpět na recepty

Čočkový salát s kozím sýrem a polníčkem

Ingredience

  • 100 g červené čočky
  • 30 g dýňových semínek
  • 10 cherry rajčátek
  • 2 kolečka kozího sýru
  • 1 hruška
  • 1 jablko
  • 1 menší šalotka
  • Polníček
  • Šťáva z 1 citronu
  • Lněný olej
  • Sůl podle chuti

Postup

  1. Červenou čočku uvaříme do měkka.
  2. Šalotku nakrájíme na jemno, přidáme k ní hrušku a jablko nakrájené na 2–3 cm velké kousky a orestujeme na lžičce másla.
  3. Na vedlejší pánvičce si upražíme oloupaná dýňová semínka, která můžeme velmi decentně osolit.
  4. Rozpůlená cherry rajčátka, polníček a uvařenou čočku promícháme s citronovou šťávou.
  5. V troubě necháme rozpéct kozí sýr, asi na 7 minut při 200 °C.
  6. Do připraveného salátu vmícháme teplá jablka a hrušky a vše promícháme se lněným olejem.
  7. Na závěr celý salát ozdobíme rozdrobeným kozím sýrem a praženými dýňovými semínky.