‹ Zpět na recepty

Špagety s pestem z červené čočky

Ingredience

  • 6 sušených rajčat
  • 1 lžíce červené čočky
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • 1 porce špaget
  • 20 g parmazánu
  • 1 menší česnek
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce lněného oleje
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a společně s červenou čočkou povaříme 10 min ve 120 ml vody na mírném ohni.
  2. Dýňová semínka nasekáme na kousky a orestujeme na pánvi.
  3. Dáme vařit špagety, mezitím si oloupeme česnek a nasekáme ho nahrubo. Parmazán jemně nastrouháme.
  4. Omyté a osušené listy bazalky nahrubo nasekáme, pár si jich necháme na ozdobu.
  5. Čočku, rajčata, rajčatový protlak, česnek, dýňová semínka a lněný olej rozmixujeme v mixéru na kašovitou hmotu.
  6. Přidáme nasekanou bazalku, nastrouhaný parmazán a promícháme. Hotové pesto ochutíme solí a pepřem.
  7. Uvařené špagety promícháme s pestem, na jednu porci stačí 3–4 lžíce pesta, ale nandejte si podle chuti.
  8. Servírujeme ozdobené lístkem bazalky.