‹ Zpět na recepty

Treska s kešu krustou a letním salátkem s avokádem

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rybí filety z tresky nebo pražmy
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 50 g oříšků kešu
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • Mletý kmín
  • 60 g rukoly
  • 30 g polníčku
  • 30 g ledového salátu
  • 50 g řeřichy
  • 2 avokáda
  • 10 cherry rajčátek
  • 2 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička tamari
  • 1 lžička agávového sirupu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Smíchejte lžíci oleje, 1 stroužek drceného česneku, lžičku limetkové šťávy a osolte. Směsí potřete rybí filety a nechte je 30 minut marinovat.
  2. Mezitím si připravte krustu smícháním nasekaných kešu oříšků, chilli papriček, česneku, zázvoru, kmínu, oleje a zbytku limetkové šťávy. Filety jemně osušte a položte na ně krustu. Pečte v troubě 15 minut dozlatova na 180 °C.
  3. Salátové listy omyjeme, osušíme a nakrájíme. Avokádo očistíme, vypeckujeme, nakrájíme a přidáme do salátu spolu s řeřichou, krájenými cherry rajčátky a chia semínky.
  4. Salát zalijeme osolenou a opepřenou zálivkou ze sezamového oleje, tamari, agávového sirupu a jablečného octa. Podáváme ho jako přílohu.