‹ Zpět na recepty

Perníkové lívance s kešu krémem

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lžičky perníkového koření
  • 1 polévková lžíce chia semínek
  • 3/4 hrnku kešu mléka
  • 1–2 polévkové lžíce agávového sirupu
  • 90 g kešu oříšků
  • 60 ml vody
  • 1 polévková lžíce agávového sirupu
  • Nastrouhaná kůra z bio citrónu

Postup

  1. Kešu oříšky si přes noc namočíme do vody. Ráno je slijeme a společně s dalšími ingrediencemi rozmixujeme. Vznikne nám jemný kešu krém.
  2. Ovesné vločky pomeleme na mouku, smícháme s chia semínky, práškem do pečiva, perníkovým kořením, kešu mlékem a agávovým sirupem.
  3. Vzniklé lívancové těsto opečeme na pánvi.
  4. Lívance podáváme s kešu krémem a ovocem.