Krémové dýňové těstoviny s tempehem

21.01.2019 | 30 min

Ingredience na 2 porce

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience

250 g těstovin penne
200 g máslové dýně
1 lžíce másla
½ střední červené cibule
1 střední stroužek česneku
100 ml zeleninového vývaru nebo vody
100 ml mléka
80 g uzeného tempehu
  čerstvý tymián podle chuti (já dala tři měkké větvičky)
  piniové oříšky podle chuti
  sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky. Dýni oloupeme a nakrájíme na větší kostky, tempeh nakrájíme na menší kostičky. Na jednu plotnu dáme vařit osolenou vodu s těstovinami a na druhé plotně na pánvi rozehřejeme máslo. Na másle orestujeme cibuli doměkka, pak přidáme na půl minutky rozvonět česnek a přidáme dýni. Zalijeme vývarem, mlékem, přidáme tymián (používám ten s měkkými stonky a jemnými lístky), sůl, pepř a necháme pod pokličkou vařit cca 10 minut doměkka. Uvařenou směs přemístíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou omáčku. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a můžeme taky případně rozředit vývarem nebo vodou.
  2. Na čisté pánvi a trošce másla opečeme dozlatova tempeh, k němu přidáme uvařené těstoviny a hotovou dochucenou omáčku. Zdobíme opečenými piniovými oříšky a čerstvým tymiánem.

Kategorie:

zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky

Mohlo by vám taky chutnat