Tabouleh s uzeným tofu

29.01.2019 | 30 min

Ingredience na 2 větší porce

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience

150 g bulguru
200 g uzeného tofu
10 cherry rajčat
1/2 střední červené cibule
  šťáva z jedné limetky (podle chuti může být víc)
velká hrst čerstvé máty
velká hrst čerstvé petrželky
velká hrst čerstvého koriandru
  olivový olej extra virgin
  sůl

Postup

  1. Bulgur propláchněte a vařte v osolené vodě 10-12 minut doměkka. Po uvaření ho propláchňete studenou vodou, nechte okapat a vidličkou načechrejte.
  2. Tofu, rajčata i cibulku si nakrájejte na menší kostičky a bylinky nasekejte najemno. Tofu si jenom lehce opečte na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Stačí zhruba 3 minuty. Pokud máte rádi, můžete nakrájet tofu do salátu i syrové nebo půl na půl.
  3. Do studeného bulguru přidejte nasekané bylinky, opečené tofu, rajčata, cibulku, šťávu z limetky, osolte podle chuti a pořádně promíchejte.

Kategorie:

bez laktózy bez masa zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky