Cizrnové karbanátky s batátovou kaší

13.02.2018 | 30 min

Jedna z nejzdravějších luštěnin

Cizrna je jednou z nejzdravějších luštěnin. Přestože je to luštěnina, je dobře stravitelná a nenadýmá. Je vhodnou potravinou při dietách, protože je velmi sytá. Obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek a vlákniny.

Ingredience

Cizrnové karbanátky

250 g cizrny
2 vejce
50 g strouhaného sýra (gouda)
1 rohlík
1 dcl mléka
hrst nasekané petrželky
  sůl
  pepř
  olej na smažení

Batátová kaše

3 větší batáty
25 g másla
3 lžíce smetany ke šlehání
sůl
pepř

Postup

Cizrnové karbanátky

  1. Cizrnu namočíme přes noc a druhý den ji slijeme a v osolené vodě uvaříme do změknutí.
  2. Zcezenou a vychladlou cizrnu prolisujeme, osolíme a opepříme.
  3. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky a namočíme do mléka.
  4. Smícháme cizrnu, rohlík, vejce, nasekanou petrželku, sýr a tvoříme karbanátky.
  5. Nakonec je obalíme v trojobalu a do zlatova osmažíme.

Batátová kaše

  1. Oloupané batáty nakrájíme na kostičky a v malém množství vody uvaříme do měkka.
  2. Vodu nesléváme (obsahuje cenné látky). Batáty ve vodě rozšťoucháme a osolíme a opepříme. Nakonec přidáme máslo a smetanu a metlou je ještě vyšleháme do hladké hmoty.

Kategorie:

bez masa zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky