Bezlepkové lívance s ricottou

13.02.2018 | 30 min

Tyto lívance mají odlehčené těsto i způsob přípravy, smaží se totiž na kokosovém oleji. Velkou výhodou kokosového oleje při použití v kuchyni je, že se při vyšších teplotách nepřepaluje. Využít ho můžete na palačinky, do ovesných kaší, ale i do salátů.

Ingredience

250 g ricotty
50 ml plnotučného mléka
3 vejce
80 g mandlové mouky
50 g bezlepkové mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce moučkového cukru
špetka soli
Několik kapek vanilkového extraktu
  Kokosový olej
  Ovoce na ozdobu (čerstvé ovoce nebo naložené višně v rumu)

Postup

  1. V misce smícháme ricottu, mléko, žloutky a vanilkový extrakt.
  2. >V robotu si ušleháme bílky se solí. Když nám začnou bílky při šlehání světlat, přidáme k nim moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh.
  3. Do další misky prosejeme mandlovou mouku, bezlepkovou mouku a prášek do pečiva.
  4. Do ricotty vmícháme sypkou směs a nakonec zlehka sníh z bílků.
  5. Lívance smažíme na pánvičce na kokosovém oleji.

    Náš tip

    Lívance můžeme ozdobit čerstvým ovocem (maliny, jahody, borůvky) nebo naloženými višněmi v rumu.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky