Bezlepková pizza

06.02.2018 | 30 min

Bezlepková mouka je lépe stravitelná

Bezlepková varianta pizzy je vhodná nejen pro ty, kteří trpí celiakií. Díky tomu, že mouka neobsahuje lepek, je pro nás mnohem lépe stravitelná. Pokud se chceme zbavit tuku na břiše, je pro nás bezlepková varianta ta správná volba, protože lepek se usazuje právě v tucích v oblasti břicha.

Ingredience

Na těsto

250 g bezlepkové mouky
250 ml vody
1 lžička soli
½ lžičky cukru
4 lžíce olivového oleje
1 vrchovatá lžička sušeného droždí

Na náplň

6 – 8 lžic rajčatového pyré
1 lžička sušeného oregana
100 g sušené šunky Jamon Serrano
200 g mozzarelly
  směs salátů (např. rukola, polníček)
  parmazán
  černý sezam

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Poté ho rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme, na pečicím papíře potřeném olivovým olejem, kulatou pizzu.
  3. Těsto potřeme vrstvou rajčatového pyré okořeněného sušeným oreganem. Navrch dáme natrhanou mozzarellu a sušenou šunku (zhruba 70 g). Nakonec posypeme černým sezamem.
  4. Pečeme na 175 stupňů cca 20 minut.
  5. Na hotovou pizzu dáme zbytek sušené šunky, poklademe směsí salátů a na hoblinky nastrouhaným parmazánem.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky