Celozrnná bábovka

06.02.2018 | 30 min

Více vlákniny a minerálních látek

U celozrnné mouky nejsou před mletím odstraněny obalové vrstvy zrna a klíčky. Tyto části zrna obsahují největší množství vlákniny a minerálních látek, které chybí v bílé mouce. Vláknina nám napomáhá především při vyprazdňování. Při pečení s celozrnnou moukou se doporučuje její kombinace s bílou moukou.

Ingredience

150 g celozrnné mouky
100 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
větší špetka soli
200 g bílého jogurtu
150 g třtinového cukru
2 vejce
100 g kokosového oleje + na vymazání
několik kapek vanilkového extraktu
kůra z ½ citrónu

Postup

  1. Do mísy si dáme cukr, vejce, kokosový olej, vanilkový extrakt, citrónovou kůru a vše v robotu vyšleháme do světlé hmoty.
  2. V druhé misce si smícháme obě mouky, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. Do vyšlehané hmoty pomalu zapracujeme jogurt a sypkou směs.
  4. Formu na bábovku vymažeme kokosovým olejem a nalijeme do ní těsto.
  5. Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky