Zdravější Nasi Goreng

18.03.2017 | 30 min

Ingredience

200 g quinoy
4 bio vejce
kokosový olej
2 šalotky
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
čerstvý koriandr
cukr krupice nebo sójová omáčka
1 chilli paprička
1 řapík celeru
pro nevegetariánskou verzi - kuřecí prsa či krevety

Postup

  1. Quinou uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru.
  2. Na kokosovém oleji zlehka orestujeme chilli papričky, šalotku, jarní cibulku a česnek.
  3. Uvařenou quinou pomalu přimícháme k zelenině a přidáme malou lžičku krupicového cukru nebo lžíci sójové omáčky.
  4. Pánev stáhneme z ohně a přidáme čerstvý nasekaný koriandr.
  5. Mezitím na lžičce kokosového oleje připravíme volské oko z jednoho vejce.
  6. Quinoovou směs nandáme na talíř a přikryjeme volským okem. Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
  7. Při nevegetariánské verzi začínáme restovat kuřecí maso, po chvíli přidáme krevety a jen co jsou obě ingredience hotové, odstraníme z pánve a pokračujeme se zeleninou. Maso přimícháváme do směsi až na závěr spolu s koriandrem.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky