Středomořská polévka z červené čočky

13.03.2017 | 30 min

Ingredience

Přepuštěné máslo nebo olivový olej
1 cibule
2 brambory
4 stroužky česneku
250 g červené čočky
1 plechovka rajčat (nebo 4 větší oloupaná rajčata)
1–1,5 l zeleninového vývaru
lněný olej
mozzarella
dýňová semínka
tymián
bazalka
sůl
pepř

Postup

  1. Na másle nebo oleji zpěníme cibuli a opékáme ji, dokud nezesklovatí. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, orestujeme. Přisypeme červenou čočku, krátce opečeme, přidáme tymián, 2 stroužky nakrájeného česneku a rajčata.
  2. Zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby vše bylo potopené, a necháme vařit.
  3. Jakmile jsou čočka i brambory hotové, sundáme na chvilku z plotýnky. Osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
  4. Vrátíme na plotýnku, dochutíme zbylým rozetřeným česnekem, bazalkou, případně ještě tymiánem a podle chuti osolíme a opepříme. Můžete přidat i trochu chilli. Pokud se zdá polévka příliš hustá, nařeďte ji vývarem.
  5. Polévku servírujeme do misky, doprostřed dáme pár kostiček mozzarelly a zakápneme lněným olejem. Nakonec ozdobíme opraženými dýňovými semínky a lístkem bazalky.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky