Špagety s pestem z červené čočky

11.03.2017 | 30 min

Ingredience

6 sušených rajčat
1 lžíce červené čočky
1 lžíce dýňových semínek
1 porce špaget
20 g parmazánu
1 menší česnek
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce lněného oleje
čerstvá bazalka
sůl
pepř

Postup

  1. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a společně s červenou čočkou povaříme 10 min ve 120 ml vody na mírném ohni.
  2. Dýňová semínka nasekáme na kousky a orestujeme na pánvi.
  3. Dáme vařit špagety, mezitím si oloupeme česnek a nasekáme ho nahrubo. Parmazán jemně nastrouháme.
  4. Omyté a osušené listy bazalky nahrubo nasekáme, pár si jich necháme na ozdobu.
  5. Čočku, rajčata, rajčatový protlak, česnek, dýňová semínka a lněný olej rozmixujeme v mixéru na kašovitou hmotu.
  6. Přidáme nasekanou bazalku, nastrouhaný parmazán a promícháme. Hotové pesto ochutíme solí a pepřem.
  7. Uvařené špagety promícháme s pestem, na jednu porci stačí 3–4 lžíce pesta, ale nandejte si podle chuti.
  8. Servírujeme ozdobené lístkem bazalky.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky