Treska s kešu krustou a letním salátkem s avokádem

09.03.2017 | 30 min

Ingredience

2 lžíce oleje
4 stroužky česneku
2 rybí filety z tresky nebo pražmy
2 lžíce limetkové šťávy
50 g oříšků kešu
1 chilli paprička
1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
mletý kmín
60 g rukoly
30 g polníčku
30 g ledového salátu
50 g řeřichy
2 avokáda
10 cherry rajčátek
2 lžíce chia semínek
3 lžíce sezamového oleje
1 lžička tamari
1 lžička agávového sirupu
1 lžíce jablečného octa
sůl
pepř

Postup

  1. Smíchejte lžíci oleje, 1 stroužek drceného česneku, lžičku limetkové šťávy a osolte. Směsí potřete rybí filety a nechte je 30 minut marinovat.
  2. Mezitím si připravte krustu smícháním nasekaných kešu oříšků, chilli papriček, česneku, zázvoru, kmínu, oleje a zbytku limetkové šťávy. Filety jemně osušte a položte na ně krustu. Pečte v troubě 15 minut dozlatova na 180 °C.
  3. Salátové listy omyjeme, osušíme a nakrájíme. Avokádo očistíme, vypeckujeme, nakrájíme a přidáme do salátu spolu s řeřichou, krájenými cherry rajčátky a chia semínky.
  4. Salát zalijeme osolenou a opepřenou zálivkou ze sezamového oleje, tamari, agávového sirupu a jablečného octa. Podáváme ho jako přílohu.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky