Veganská míchaná vajíčka

05.09.2019 | 30 min

S černou solí Kala namak o chuť a vůni vajíček nepřijdete, a to díky obsaženým siřičitanům! Skvěle se tak hodí do míchaných tofíček, cizrnové omelety nebo vajíčkové pomazánky.

2 porce

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

300 g tofu natural či silken
50 ml rostlinného mléka
4 lžíce lahůdkového droždí
½ lžičky drceného kmínu
⅔ lžičky kurkumy
½ lžičky černé soli
  čerstvě namletý pepř
1 cibule

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vhodíme ji do rozehřáté pánve, podlijeme trochou vody (popřípadě můžeme použít klasický olej) a za občasného míchání ji necháme opékat. Mezitím si vidličkou najemno nadrobíme tofu. Přidáme ho i s ostatními ingrediencemi, kromě černé soli, na pánev.
  2. Za občasného míchání necháme tofíčka asi 2-3 minuty vařit. Ke konci vaření je zasypeme černou solí, opepříme a vše pečlivě promícháme. Černou sůl přidávejte vždy až na konci vaření, aby sůl neztratila na své vajíčkové chuti. Pokud budou vajíčka málo slaná, ale již dostatečně “vajíčková“, pak je ještě dosolíme běžnou solí. Tofíčka podáváme s pečivem, pečenými fazolemi, zeleninou, či například rostlinným párkem.

    Náš tip

    Pro věrohodnější barvu nezapomeňte přidat ještě kurkumu. Jídlo nejen obarví, ale vzhledem k tomu, že obsahuje silný antioxidant kurkumin, i pozvedne jeho výživovou hodnotu. 

Kategorie:

bez laktózy bez masa zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky