Dýňový cheesecake

07.11.2019 | 90 min

Máte doma dýni a mixér? V tom případě jste již na půli cesty za jedinečným dýňovým cheesecake od My Cooking Diary!

Ingredience

Ingredience na korpus

200 g máslových nebo Lotus sušenek
50 g lískových, vlašských nebo pekanových ořechů
100 g másla

Ingredience na náplň

250 g dýně (hokkaido nebo máslová)
400 g Lučiny
250 g tučného tvarohu ve vaničce
4 šťastná vajíčka
100 ml javorového sirupu
1 lžička skořice
moučkový cukr, ovoce nebo květiny na ozdobu

Postup

  1. Začneme tím, že oloupeme dýni, nakrájíme ji na kostičky o velikosti 3 cm a dáme je napařit asi na 10-15 minut doměkka. V mezičase uděláme korpus. Ořechy opražíme na pánvi dozlatova, rozehřejeme máslo a pak vše společně se sušenkami hodíme do mixéru. Mixujeme, dokud nevznikne jemná drobenka. Tu přemístíme do formy a rovnoměrně ji vtlačíme prsty na dno nepřilnavé formy o průměru zhruba 27 cm. Takto připravený korpus dáme do lednice zatuhnout minimálně na 30 minut.
  2. V mezičase připravíme náplň. Měkkou dýni rozmixujeme dojemna na pyré, přidáme zbylé ingredience na náplň a společně prošleháme do hladké kompaktní směsi. Směs ochutnáme a podle potřeby přidáme ještě skořici nebo javorový sirup. Pokud máte rádi výraznější chutě, přidejte i trochu muškátového oříšku, kardamomu nebo mletého zázvoru.
  3. Troubu rozehřejeme na 160 stupňů a dolů si dáme pekáček s vodou (během pečení se bude díky tomu uvolňovat pára a cheesecake bude jemnější). Hotovou náplň rozprostřeme rovnoměrně na studený korpus a dáme na 1 hodinu péct do trouby. Po upečení necháme cheesecake alespoň hodinu odpočívat na kuchyňské lince a pak dáme vychladit do lednice.
  4. Před podáváním ozdobíme moučkovým cukrem, ovocem nebo květinami.

Kategorie:

pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky