Polévka z hrachové mouky

16.01.2020 | 30 min

Ingredience

600 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrachové mouky Extrudo
200 g mraženého hrášku
sůl, pepř
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky majoránky
pažitka a zakysaná smetana na ozdobu

Postup

  1. Hrachovou mouku rozmícháme v trošce studeného vývaru nebo vody. Zbylý vývar přivedeme k varu a přidáme do něj rozmíchanou mouku.
  2. Osolíme, opepříme, přisypeme mletý kmín a mražený hrášek. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut.
  3. Poté hrášek v polévce rozmixujeme, vmícháme majoránku a podáváme s trochou zakysané smetany ozdobené pažitkou.

Kategorie:

zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky