Slaný koláč z hrachové mouky

16.01.2020 | 45 min

Ingredience

Na náplň

1 pórek
1 červená paprika
olej
sůl
tymián
250 ml smetany na vaření
10 dkg tvrdého sýru

Na těsto

10 dkg rýžové mouky Extrudo
10 dkg hrachové mouky Extrudo (zelený hrách)
10 dkg másla
1 celé vejce
1/2 lžíce octa
4 lžíce studené vody
1/2 kypřicího prášku
sůl

Postup

  1. Na oleji podusíme pórek s červenou paprikou, přidáme sůl, tymián a zalijeme smetanou na vaření.
  2. Do odstáté směsi nastrouháme sýr a necháme ji v lednici vychladnout.
  3. Všechny suroviny na těsto smícháme a uhněteme z nich hladké těsto, které rozprostřeme na dně formy na koláč a propícháme vidličkou.
  4. Na těsto pokládáme vychladlou směs a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut.

Kategorie:

zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky

Mohlo by vám taky chutnat