Bezlepková slaná ovesná kaše

16.01.2020 | 30 min

Ingredience

hrnek bezlepkových ovesných vloček
0,5 litru vody
olivový olej
3 lžičky sušených rajčata v oleji
stroužek česneku
2 bobkové listy
špetka tymiánu
sůl
pepř
1 vejce

Postup

  1. Bezlepkové ovesné vločky a sušená rajčata smícháme spolu s olejem a lehce opečeme na pánvičce. Přidáme vodu, tymián, bobkový list, stroužek česneku a špetku soli a povaříme na hustou kaši. Následně vyndáme bobkový list a česnek a přimícháme parmezán.
  2. Dál si připravíme si ztracené vejce nebo volské oko. U ztraceného vejce postupujeme tak, že v hrnci přivedeme k varu neosolenou vodu a vlijeme lžíci octa. Vodu rychle zamícháme, aby vznikl vír. Doprostřed víru vlijeme jedno vajíčko, u kterého bílek postupně obalí žloutek. Jakmile je bílek pevný, odstavíme rendlík z plamene a necháme vejce dojít. Vajíčkem následně ozdobíme hotovou kaši a podle chuti posypeme trochou tymiánu.

Náš tip

Věděli jste, že v restauracích Globus seženete každý den alespoň jedno bezlepkové jídlo? Pokud vám při nákupech vyhládne, víte, kam zavítat!

Kategorie:

bez lepku zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky