Mléčný nákyp ze starých rohlíků s rozinkami a sušeným ovocem

17.04.2020 | 60 min

Ingredience

10 starších, ale ne tvrdých rohlíků
150 g cukru krupice
1 l plnotučného mléka
250 ml 33% smetany
1 lžička cukru s pravou vanilkou
2 lžíce škrobu
200 g rozinek
200 g sušených meruněk
200 g sušených švestek
200 g uvařeného černého čaje
50 ml rumu
4 vejce
1 lžička mletého muškátového oříšku
50 g cukr moučka
50 g máslo

Postup

  1. Sušené ovoce dáme do hrnce a zalijeme rumem a černým čajem. Přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout. Během chladnutí by se všechna tekutina měla vsáknout do ovoce.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  2. V míse rozšleháme vajíčka, cukr, vanilkový cukr, škrob a muškátový oříšek dohladka. Přilijeme mléko a nakonec smetanu. Krátce rozšleháme.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  3. Rohlíky nakrájíme na stejně silné plátky. Pekáček vytřeme lžící oleje a dobře vyložíme pečicím papírem. 

    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  4. Na dno naskládáme vrstvu rohlíků a tu zalijeme asi polovinou mléčné směsi. Posypeme vychladnutým sušeným ovocem.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  5. Zbytek rohlíků namočíme ve zbylé směsi a poté je plátek po plátku naskládáme na ovocnou vrstvu. Na povrch poklademe kousky másla a posypeme moučkovým cukrem.
    Jak vykostit a naporcovat kuře Jak vykostit a naporcovat kuře
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě při 17 0°C asi 1 hodinu dozlatova. Necháme dobře vychladnout a podáváme. Skvěle chutná například se zakysanou smetanou či řeckým jogurtem.

Jak vykostit a naporcovat kuře

Kategorie:

pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky