Chléb se škvarky, pivem a rozmarýnem

24.04.2020 | 45 min

Ingredience

550 g hladké mouky
270 ml piva
270 ml vody
100 g škvarků
20 g smažené cibulky
10 g droždí
10 g soli
1 lžička kmínu
1 lžička sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky sušeného oregana
30 g ovesných vloček
100 ml vody na dno pekáčku

Postup

  1. Do těžkého litinového hrnce o objemu asi 3 až 4 litry navážíme mouku, přidáme droždí, sůl, smaženou cibulku, kmín, koření a vše dobře rozmícháme. Přidáme ještě pivo, vodu a nakonec škvarky.
    Chléb se škvarky, pivem a rozmarýnem Chléb se škvarky, pivem a rozmarýnem
  2. Rychle a krátce pomocí stěrky zamícháme dohladka. Posypeme ovesnými vločkami a necháme zakryté utěrkou na teplém místě asi 60 až 90 minut kynout. Objem musí být dvojnásobný.
    Chléb se škvarky, pivem a rozmarýnem Chléb se škvarky, pivem a rozmarýnem
  3. Rozehřejeme troubu na 220 °C. Vykynutý chléb vložíme i s hrncem do trouby a na dno trouby vložíme ještě pekáček se 100 ml vroucí vody. pečeme asi 45 až 50 minut. Poté opatrně hrnec vytáhneme, ještě za tepla chléb vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Chléb se škvarky, pivem a rozmarýnem


Čerstvý vydrží 2 až 3 dny, ale raději ho spotřebujte co nejdřív :-)


Chléb se škvarky, pivem a rozmarýnem

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky