Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou

07.05.2020 | 45 min

Ingredience

Na churros:

150 ml vody
125 ml mléka
110 g hladké mouky
50 g másla
1/4 lžičky soli
1 vejce

Na mátovou čokoládu:

200 g hořké čokolády
150 ml 33% smetany
100 ml mléka
0,5 litru oleje
100 g cukru krupice
hrst čerstvé máty

Postup

  1. Vodu, mléko a sůl s máslem přivedeme k varu. Do vařící směsi za stálého míchání přisypeme všechnu hladkou mouku najednou a vaříme do zhoustnutí, tedy asi 1 minutu.
    Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou
  2. Sundáme z ohně a necháme krátce vychladnout. Poté vmícháme jedno celé vejce. Hmotou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a na kousky olejem pomazaného papíru na pečení stříkáme tvary kapek o velikosti asi 10 cm.
    Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou
  3. Olej rozehřejeme v hrnci, musí být o výšce asi 3 až 4 cm. Když má asi 170 °C, postupně do něj vložíme předem nastříkané tvary (je potřeba opatrně), a vždy asi po 4 až 5 kouscích usmažíme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku a poté obalíme v krupicovém cukru. Takto zpracujeme všechny kousky.
    Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou
  4. Na omáčku přivedeme k varu smetanu s mlékem a natrhanou čerstvou mátou, poté přes cedník nalejeme na rozlámanou hořkou čokoládu. Necháme krátce povolit a poté ruční metlou rozmícháme dohladka.
    Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou
  5. Churros servírujeme ještě vlažné, namáčíme kousky do čokoládové omáčky a postupně je ukusujeme.

Churros s čokoládovou omáčkou s čerstvou mátou

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky