Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu

15.05.2020 | 90 min

Ingredience

Na lité těsto:

250 g jogurtu
200 g cukru krupice
250 g hladké mouky
3-4 polévkové lžíce olivového oleje
4 vejce (velikosti M)
1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
1/4 lžičky soli
1 prášek do pečiva
gelová červená barva

Na marcipán:

150 g mletých mandlí
150 g cukru moučka
15 ml rumu
1/4 lžičky kurkumy

Na dokončení:

200 g meruňkového džemu

Postup

  1. Vejce s cukrem krátce promícháme, přidáme jogurt, olej, mouku a zbylé ingredience.
    Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu
  2. Polovinu hmoty nalijeme do chlebíčkové formy vymazané olejem a vyložené pečicím papírem, zbylou polovinu obarvíme na růžovo-červenou pomocí potravinářské barvy a nalijeme do druhé formy (také vymazané olejem a vyložené papírem).
    Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu
  3. Obsah obou forem pečeme ve vyhřáté troubě při 170 stupních 15 až 20 minut a před vytažením z trouby zkusíme špejlí.
    Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu
  4. Vše necháme na mřížce vychladnout a poté u každé ze dvou částí lehce seřízneme vršek a ořežeme strany tak, abychom získali dva stejné hranoly. Oba hranoly potřeme džemem a poté prořízneme na dvě stejné půlky.
    Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu
  5. Složíme všechny čtyři hranoly do tvaru šachovnice, zbylým džemem je slepíme dohromady a potřeme ze všech stran. Dáme ztuhnout do lednice asi na 30 minut.
    Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu
  6. Na marcipán smícháme mandle s cukrem, přidáme kurkumu a rum a vypracujeme tvárnou modelovací hmotu, pro zvláčnění můžeme navíc přidat několik kapek rumu.
    Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu
  7. Hmotu rozválíme na čtverec 25x25 centimetrů a hranol v něm ze všech stran obalíme. Poté ostrým nožem z obou stran zarovnáme a necháme v chladu alespoň 1 hodinu proležet.
    Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu
  8. Nakonec řezy Battengberg nakrájíme ostrým nožem na jednotlivé porce a můžeme podávat!

Vanilkové řezy Battenberg v domácím marcipánu

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky