Kuřecí stehna na způsob Madras kari

19.05.2020 | 80 min

Ingredience

Na stehna:

6 kuřecích stehen
1 větší šalotka
1 větší lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
3 střední stroužky česneku
čerstvě nasekaná chilli paprička podle chuti
2 lžíce koření madras kari
500 ml kokosového mléka
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 lžíce rybí omáčky
60 g pražených kešu oříšků
150 g čerstvých fazolových lusků
čerstvá limetová šťáva podle chuti
2 lžíce slunečnicového oleje
jasmínová rýže
sůl

Na dokončení:

drcené kešu oříšky
nasekaná jarní cibulka
čerstvé nasekaný koriandr a perila
plátky čerstvého chilli

Postup

  1. Šalotku a chilli si nakrájíme najemno, nastrouháme si zázvor, prolisujeme česnek, najemno nadrtíme nebo rozmixujeme kešu oříšky a dáme na chvíli stranou. Kuřecí stehna si omyjeme, osušíme a nasolíme.
    Kuřecí stehna na způsob Madras kari Kuřecí stehna na způsob Madras kari
  2. Do širšího hrnce dáme rozpálit olej na vyšší stupeň a opečeme na něm zprudka stehna, ideálně dozlatova z obou stran. Stehna vyjmeme a položíme stranou na talíř, plamen stáhneme na střední stupeň a do hrnce s výpekem vhodíme restovat šalotku doměkka. Pak k ní přidáme zázvor, česnek a chilli. Opékáme společně asi dvě minuty, dokud se směs pořádně nerozvoní.
    Kuřecí stehna na způsob Madras kari Kuřecí stehna na způsob Madras kari
  3. K voňavé směsi přidáme madras kari koření a opět asi minutu opékáme. Směs dále zalijeme kokosovým mlékem, vývarem, přidáme rybí omáčku, nadrcené kešu oříšky, trochu limetové šťávy a promícháme. Ochutnáme, případně přidáme ještě rybí omáčku nebo sůl a opět vložíme kuřecí stehna. Přiklopíme pokličkou a necháme minimálně 45 minut vařit na středním stupni. Doba varu záleží na velikosti stehen, ale maso musí jít krásně od kosti.
    Kuřecí stehna na způsob Madras kari Kuřecí stehna na způsob Madras kari
  4. Během vaření si odkrojíme konce fazolek a nakrájíme je na cca 4 cm dlouhé kousky. Zhruba pět minut před koncem varu ochutnáme směs a případně ji ještě dochutíme solí, rybí omáčkou nebo limetovou šťávou. Když máme doladěnou chuť, vhodíme fazolky, promícháme a vaříme ještě dalších pět minut. Fazolky by měly být měkké, ale zároveň i lehce křupavé.
    Kuřecí stehna na způsob Madras kari Kuřecí stehna na způsob Madras kari
  5. Hotové kari posypeme nasekanou jarní cibulkou, koriandrem, perilou, chilli a nasekanými kešu oříšky. Podáváme s jasmínovou rýží.

Kuřecí stehna na způsob Madras kari

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky