Krémová pomazánka z bílých fazolí

19.08.2020 | 20 min

Ingredience

300 g uvařených bílých máslových nebo Cannellini fazolí (nebo 1 plechovka)
100 g sýru feta
1 větší bílá cibule
velká hrst čerstvé bazalky
cca 50 ml olivového oleje extra virgin
šťáva z půlky citronu
kůra z jednoho citronu
sůl a čerstvě mletý pepř
hrst lískových ořechů a čerstvá řeřicha na zdobení

Postup

  1. Cibulku si nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrojíme, a opečeme dozlatova na olivovém oleji (můžeme přidat i trochu másla). Na závěr cibulku lehce osolíme a promícháme.
    Krémová pomazánka z bílých fazolí Krémová pomazánka z bílých fazolí
  2. Většinu opečené cibulky (trochu si necháme na zdobení) společně se všemi dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne krásná jemná konzistence. Pokud bude pomazánka hodně hustá, přidejte klidně trochu vody. Bude se vám tak lépe mixovat, ale zas pozor, ať zachováte pomazánkovou konzistenci. Směs ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
    Krémová pomazánka z bílých fazolí Krémová pomazánka z bílých fazolí
  3. Na závěr si na suché pánvi lehce opečeme lískové ořechy. Pomazánku zdobíme oříšky, rozdrobeným sýrem feta, čerstvou řeřichou, bazalkou a opečenou cibulkou. Podáváme s pečivem nebo nakrájenou čerstvou zeleninou.
    Krémová pomazánka z bílých fazolí

Kategorie:

zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky