Pomazánka z červené čočky a pečené mrkve

19.08.2020 | 45 min

Ingredience

120 g červené čočky
300 g mrkve
1 velká červená cibule
2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji
1 střední stroužek česneku
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička mletého římského kmínu
cca 50 ml olivového oleje extra virgin
velká hrst čerstvého koriandru
pár kapek citronové šťávy
čerstvé nebo mleté chilli podle chuti
sůl a čerstvě mletý pepř
černý sezam, sušená rajčata a čerstvý koriandr na zdobení

Postup

  1. Čočku propláchneme a dáme vařit doměkka do osolené vody. Mrkev oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm široká kolečka. Cibuli si nakrájíme na větší kousky a v míse společně s mrkví, trochou olivového oleje, solí a pepřem promícháme. Takhle připravenou zeleninu nasypeme na plech a dáme cca na 25 minut péct do trouby na 180 stupňů. Zelenina by měla být po upečení krásně měkká a zároveň zlatavá na krajích.
    Pomazánka z červené čočky a pečené mrkve Pomazánka z červené čočky a pečené mrkve
  2. Hotovou čočku přemístíme společně s opečenou zeleninou a zbytkem ingrediencí do mixéru. Podle potřeby během mixování přidáváme vodu. Výslednou směs ochutnáme a případně dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou.
    Pomazánka z červené čočky a pečené mrkve Pomazánka z červené čočky a pečené mrkve
  3. Zdobíme nakrájenými kousky sušených rajčat, čerstvým koriandrem a černým sezamem. Pomazánku podáváme s čerstvým pečivem nebo čerstvou nakrájenou zeleninou.
    Pomazánka z červené čočky a pečené mrkve

Kategorie:

zdravý svět

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky