Masové kuličky s těstovinami

26.08.2020 | 45 min

Ingredience pro 4 porce

Na kuličky:

500 g mletého hovězího masa
1 šťastné vajíčko
1 lžíce strouhanky
1 stroužek česneku
1 hrst nasekané petrželky/bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř
máslo
olivový olej na opečení

Na omáčku a přílohu:

2 šalotky
5 žampionů
1 stroužek česneku
500 ml smetany ke šlehání
2 lžíce gorgonzoly
1 lžíce sušených krájených rajčat
2 hrsti čerstvého špenátu
čerstvě nasekaná petrželka/bazalka
sůl
čerstvě mletý pepř
těstoviny podle chuti, doporučuji tagliatelle

Postup

  1. Všechny ingredience na kuličky pořádně propracujeme rukama a na pánvi opečeme zkušební kousek směsi. Ochutnáme a směs případně doladíme solí a pepřem, pokud by se směs rozpadala, přidáme trochu strouhanky nebo vejce. Pak vytvoříme cca 3-4 cm velké kuličky a opečeme je dozlatova na trošce olivového oleje s máslem.
    Masové kuličky s těstovinami Masové kuličky s těstovinami
  2. Kuličky vyndáme z pánve do misky stranou a v pánvi opečeme na mírném stupni najemno nasekanou šalotku a na plátky nakrájené žampiony dozlatova. Pak přidáme prolisovaný česnek, sušená rajčata a asi za minutu vše zalijeme smetanou. Směs přivedeme k varu a přídáme gorgonzolu. Omáčku vaříme, dokud nezhoustne do požadované konzistence, ideální je nechat ji trochu řidší, když bude chladnout, zhoustne. V mezičase si uvaříme těstoviny.
    Masové kuličky s těstovinami Masové kuličky s těstovinami
  3. Na závěr přidáme do omáčky sůl, pepř a špenát. Necháme ještě krátce povařit a smícháme s těstovinami. Kuličky přidáme buď přímo do hrnce a promícháme, nebo je servírujeme zvlášť na každý talíř přímo na těstoviny. Zdobíme čerstvě nasekanými bylinkami.
    Masové kuličky s těstovinami

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky