Kachní prso s řepou, ostružinami a podmáslím

02.09.2020 | 90 min

Ingredience pro 2 porce

2 kachní prsa
400 g červené řepy
120 g ostružin
1 dcl podmáslí
5 snítek tymiánu
1/2 citrónu
sůl
pepř
olivový olej

Postup

  1. Jako první si rozehřejeme troubu na 200 °C. Řepu umyjeme, vysušíme a zabalíme do alobalu společně s tymiánem, několika kapkami olivového oleje a solí. Řepu pečeme v rozehřáté troubě přibližně hodinu. Upečenou řepu poznáme tak, že do ní lze lehce zapíchnout nůž, stejně jako u brambor.
  2. Hotovou řepu necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ještě ji dochutíme citronovou šťávou a solí a smícháme s čerstvými ostružinami a podmáslím.
    Kachní prso s řepou, ostružinami a podmáslím Kachní prso s řepou, ostružinami a podmáslím
  3. Kachní prsa z obou stran osolíme a opepříme a kůži dolů položíme na rozpálenou suchou pánev. Opékáme tak 6-7 minut, dokud kůže není křupavá. Během opékání průběžně sléváme vypečené sádlo do připravené mističky (sádlo si schováme a můžeme ho použít při dalším vaření).
    Kachní prso s řepou, ostružinami a podmáslím Kachní prso s řepou, ostružinami a podmáslím
  4. Když je kůže opečená do křupava, na minutku otočíme, přendáme na připravený plech a dáme na 4 minuty do trouby. Po vytažení necháme 8 minut odpočívat, ať se vstřebá veškerá šťáva do masa, a nakrájíme na silnější plátky.
    Kachní prso s řepou, ostružinami a podmáslím
  5. Hotové prso podáváme s připravenou řepou.
    Kachní prso s řepou, ostružinami a podmáslím

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky