Škvarkové placky s pivem

09.10.2020 | 160 min

Ingredience

300 g hladké mouky
150 ml piva
20 g droždí
130 g škvarků
75 g sádla se škvarky (nebo bez)
1 vejce
5 g soli
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky

Na dokončení:

kmín
mořská sůl

Postup

  1. V mouce si připravíme důlek, do kterého si nadrobíme droždí a důlek zalijeme pivem. Lehce rozmícháme a přikryté necháme v pokojové teplotě asi 30 minut kynout.
    Škvarkové placky s pivem Škvarkové placky s pivem
  2. Poté přidáme zbylé ingredience kromě škvarků a dobře zamícháme. Následně přidáme i škvarky a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
    Škvarkové placky s pivem Škvarkové placky s pivem
  3. Vál nebo pracovní plochu si poprášíme hladkou moukou a vykynuté těsto na něj opatrně přendáme. Poté jej pomocí prstů opatrně roztáhneme do obdélníku 24x15 cm a rozkrájíme ho na cca 12 stejných kousků.
    Škvarkové placky s pivem Škvarkové placky s pivem
  4. Kousky opatrně přendáme na plech s pečicím papírem a pomocí plastové karty či stěrky na nich ozdobně naznačíme mřížku. Takto připravené kousky potřeme či postříkáme vodou a posypeme kmínem a hrubou solí. Necháme na teplém místě asi 30 minut kynout a poté vložíme do rozpálené trouby (220 °C) a pečeme asi 15 minut.
    Škvarkové placky s pivem Škvarkové placky s pivem
  5. Vytáhneme z trouby a podáváme ještě vlažné.
    Škvarkové placky s pivem

Kategorie:

pečení

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky