Plněná perníková vajíčka

01.03.2021 | 60 min.

Ingredience

Nákupní seznam

Těsto:

500 g hladké mouky
200 g vlahého medu
100 g cukru moučka
100 g másla
1 vejce
1/2 lžičky jedlé sody
2 lžičky perníkového koření

Náplň:

200 g mletých vlašských ořechů
200 g švestkových povidel
2 lžíce rumu

Na polevu:

čokoláda (200g čokolády, 50g másla)
rumová poleva (150 g cukru krupice, 2 lžíce vody, 2 lžíce rumu)

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto (med si opatrně rozpustíme a necháme vychladit) si odvážíme a vypracujeme těsto. Těsto můžeme lehce podsypat podle potřeby. Pak ho zabalíme do fólie a necháme do druhého dne při pokojové teplotě. Druhý den oddělujeme kousky cca 15 g a vtlačujeme do lžíce. Po získání tvaru je ze lžíce vyjmeme a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 170 °C asi 12 minut. Po upečení vydlabeme ostrým krátkým nožem lehce vnitřek, aby se nám vešlo více náplně.
    Plněná perníková vajíčka Plněná perníková vajíčka
  2. Náplň si připravíme smícháním povidel a ořechů do potřebné konzistence. Tady velmi záleží na konzistenci povidel. Hustější budou potřebovat ořechů méně a je možné je ještě rozředit trochou rumu. Nádivkou slepujeme vždy dvě půlky upečených vajíček k sobě. Rumovou polevu připravíme utřením surovin do hladka. Na čokoládovou polevu rozpustíme nad párou čokoládu s máslem. Slepená vajíčka namáčíme a zdobíme dle fantazie.
    Plněná perníková vajíčka Plněná perníková vajíčka

Kategorie:

Pečení Velikonoce

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky