Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Losos s chřestem v papilotě

13.06.2022 | 35 min.

Jednoduchý recept na nutričně vyvážené jídlo s využitím hned několika druhů sezónní zeleniny. Skvěle se hodí i do redukčního jídelníčku.


Doba přípravy: 35 minut

Počet porcí: 2

Ingredience

1 balení chřestu
6 menších brambor
pepř, sůl
kvalitní olivový olej
čerstvý rozmarýn a tymián
jarní cibulka
2 archy pečicího papíru

Postup

  1. Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na plátky silné zhruba 5 mm. Z chřestu odkrojíme tvrdší konce.
    Losos s chřestem v papilotě
  2. Pečicí papír přeložíme na třetiny. Doprostřed rozložíme pokrájené brambory a na ně navrstvíme chřest.
    Losos s chřestem v papilotě
  3. Zeleninu dobře osolíme. Navrch položíme filet z lososa, kterého osolíme a opepříme. Nakonec přidáme svazeček čerstvého tymiánu a rozmarýnu.
    Losos s chřestem v papilotě
  4. Vše zabalíme do pečicího papíru tak, aby vznikla kapsa. Protilehlé kraje papíru nahoře spojíme a od středu rolujeme směrem ke krajům. Kraje potom zahneme dolů.
    Losos s chřestem v papilotě
  5. Obě papiloty dáme na plechu do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut. Plech poté vyndáme a papiloty rozbalíme. Lososa pokapeme kvalitním olivovým olejem a posypeme jemně nakrájenou jarní cibulkou.
    Losos s chřestem v papilotě

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky