Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

Hypermarkety Globus usnadní výběr zboží pro podzimní Sbírku potravin viditelným označením a v den konání jej zákazníci pořídí o 20 procent levněji. „Věnovat potraviny a drogerii mohou zákazníci samozřejmě dle svého uvážení. Mají možnost ale zvolit i vytipované zboží. Pro letošní podzimní sbírku jsme znovu připravili doporučený sortiment trvanlivých potravin a drogerie s dvacetiprocentní slevou,“ řekla Rita Gabrielová, vedoucí korporátní komunikace hypermarketů Globus. ¨

Zákazníci hypermarketů Globus jsou v podpoře Potravinové sbírky rekordmany. Jen loni na podzim věnovali potřebným lidem skrze nákup přes 40 tun potravin a 4,5 tuny drogerie. Nejvíc zboží v rámci celé sbírky putovalo do potravinových bank loni na podzim z Globusu v Čakovicích, 7,82 tun a na Zličíně, 5,43 tun.

Globus spolu se svými zákazníky pro Národní potravinovou sbírku:

2013: 12 tun

2014: 25 tun

2015: 28 tun

2016: 32 tun

2017: 40,5 tun

2018: 44,5 tun

Celkem 182 tuny

Sobotní veřejné sbírce předchází ještě zaměstnanecká sbírka Globusu, kterou společnost vyhlašuje v týdnu od pondělí 18. listopadu jako další potravinovou podporu pro potřebné. Někteří zaměstnanci se navíc zapojují i v sobotu 23. listopadu, kdy tvoří jeden tým s dobrovolníky z regionálních potravinových bank. „Už teď bychom rádi poděkovali našim zaměstnancům za obětavost a za štědrost, se kterou při sbírce pomáhají nebo pro sbírku nakupují,“ doplňuje Rita Gabrielová.

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji