Aplikace Můj Globus: nadiktujte si nákup a ušetřete čas i papír

Aplikace Můj Globus: nadiktujte si nákup a ušetřete čas i papír

V čase předvánočních nákupů přichází Globus s novými funkcemi ve své mobilní aplikaci. Nadiktujete si nákup, on se sám vytvoří, seřadí, vy ho nasdílíte s tím, kdo jde nakupovat a seznam se nově při skenování zboží i sám odškrtá. Další novinkou aplikace je prioritizace slevových kuponů. Díky novým funkcím zákazníci ušetří čas i papír. Infografiku k novinkám naleznete zde.

Ekologie a úspora času jsou výraznými tématy dneška. A obchody trendům jdou vstříc. Jednou z cest, jak naplnit zákaznickou poptávku v těchto směrech, je pro hypermarkety Globus i mobilní aplikace. Aplikace Můj Globus existuje přesně rok a díky propracovanosti funkcí od tvorby nákupního seznamu po Scan&Go v mobilu až po užitečné informace o cenách a nabídce, má i vysoká hodnocení na Google Play a App Store. Ke dnešku si ji stáhlo přes 100 tisíc uživatelů a většina z nich ji aktivně používá. Dle recenzí se uživatelé ve většině shodují na tom, že aplikace spoří jejich čas. „Ten nově ušetří i funkce automatického odškrtávání nákupního seznamu po naskenování kódu zboží, stejně i možnost zvolit si slevové kupony, které chce zákazník použít, aby se mu zobrazily na konci nákupu k uplatnění,“ říká Rita Gabrielová, vedoucí korporátní komunikace Globusu. Aplikace umí sestavit nákupní seznam jak pomocí vyhledavače mezi zbožím, tak i naskenováním čárových nebo QR kódů, ale nově lze položky i diktovat. Nejbližší přidané funkce aplikace budou spočívat v nakupování ingrediencí dle receptů. „Vývoj aplikace určují sami zákazníci, kteří nám dávají v průběhu používání podněty, co by si v ní přáli za funkce,“ říká Rita Gabrielová.

Ušetřený papír

Dosavadní uživatelé aplikace oceňují také fakt, že díky ní mají na jednom místě on-line zákaznickou kartu a slevové kupony. V aplikaci využili dodnes zákazníci 45 tisíc slevových kupónů, které nemusely být vytištěny na papír. Celkem jde o desítky kilogramů papíru. Tímto směrem se aplikace vyvíjí i dál.

Zajímavosti: ženy sestavují seznam, muži podle něj nakupují

Nejčastější funkcí, kterou zákazníci využívají, je integrované Scan&Go a sdílený nákupní seznam.  Zatímco ženy nákupní seznam v aplikaci sestaví, většinou jsou to muži, kteří s ním do hypermarketu jdou, skener v mobilu používají právě víc oni.

„Poměr uživatelů aplikace Můj Globus

je 64 % muži: 36 % ženy.

V rámci jednotlivých funkcí se poměr však liší.

Například využití Scan&Go v aplikaci

je 80 % muži : 20 % ženy.

Nákupní seznam ale využívají 51 % ženy : 49 % muži.“

Perličkou je, že zatímco uživatelé operačního systému Android, kupují víc housky, uživatelé Apple pak jsou víc na rohlíky. „Znamená to jediné. Že zákazníci bez rozdílu mají rádi naše pečivo,“ uzavřela s nadsázkou Rita Gabrielová.

Aplikace Můj Globus: nadiktujte si nákup a ušetřete čas i papír