Z hypermarketů Globus putuje do potravinových bank přes 41 tun zboží, v Čakovicích padl historický rekord. Zapojili se i zaměstnanci.

Z hypermarketů Globus putuje do potravinových bank přes 41 tun zboží, v Čakovicích padl historický rekord. Zapojili se i zaměstnanci.

Z patnácti hypermarketů Globus v těchto dnech putuje do potravinových bank 41 tun zboží. Při sobotní potravinové sbírce padl v Globusu opět rekord - jen v pražských Čakovicích zákazníci poslali potřebným 8,1 potravin a drogistického zboží, což je na tomto hypermarketu zatím nejvíce za dobu, co se Globus sbírky účastní.

„Naši zákazníci přivítali, že jsme viditelně označili doporučený sortiment pro sbírku, který pořídili v sobotu o 20 procent levněji. Často k němu přidávali dle vlastní volby i cukrovinky pro děti nebo alternativní potraviny pro lidi s potravinovou alergií. Děkujeme všem, kteří neváhali přispět jak nákupem, tak i zapojením vlastních sil,“ řekla Rita Gabrielová, vedoucí korporátní komunikace Globus s tím, že se v hypermarketech zapojilo do sobotní akce přes 300 dobrovolníků.

Globus je v přepočtu na jeden obchod ve výběru zboží dlouhodobě nejefektivnější. Mezi nejlepší sběrače již několik let patří jeho hypermarket v Praze Čakovicích,“ řekla Věra Doušová, předsedkyně potravinové banky Praha a Středočeský kraj.

Globus podporuje potravinovou sbírku od jejího počátku, za všech sedm ročníků poslali jeho zákazníci do potravinových bank 223,3 tun potravin a drogistického zboží. Sobotní akci veřejnosti předcházela i sbírka samotných zaměstnanců Globusu, někteří z nich se ujali v sobotu i prací společně s dobrovolníky z potravinových bank. „Poděkování tak patří jak zákazníkům, tak i všem našim kolegům, že opět pomohli těm, kteří to potřebují,“ uzavřela Rita Gabrielová.

Globus pro sbírku:

2019: 41,3 tun