Globus Lepší svět podpoří další charitativní projekty, přihlaste ten svůj

Čtvrtý ročník grantového programu Globus Lepší svět opět startuje. Organizace, které chtějí uskutečnit i menší veřejně prospěšné projekty ve svém okolí, mají nyní šanci od Globusu získat finanční prostředky. Pro 45 projektů je připraveno celkem 3,92 milionu korun. Absolutní vítěz on-line hlasování na www.globus.cz dostane 150 tisíc korun. Za tři roky fungování Globus Lepší svět podpořil 135 projektů finanční částkou přesahující 11,7 milionů korun.

Malé komunitní organizace jen stěží získávají finanční prostředky na rozvoj svých projektů. Přitom jejich nápady, jak zlepšit svět, jsou v jejich regionech velmi podstatné, ať jde o handicapované, děti, seniory nebo zvelebení přírody. Proto Globus podporuje okolí svých patnácti hypermarketů v rozvoji. Program Globus Lepší svět pomáhá organizacím, které jsou v třicetikilometrové blízkosti jeho 15 hypermarketů.

Tady bude svět v pořádku

Když vidíme, jakou radost působí uskutečnění hezkého a užitečného nápadu, je to pro nás povzbuzení v programu pokračovat. Stále je co v našem okolí zlepšovat a byli bychom rádi, aby se organizace neostýchaly a přihlásily se. Chceme je podpořit jako předchozích 135 projektů,“ říká Rita Gabrielová, vedoucí korporátní komunikace Globus. Přihlášky lze skrze web www.globus.cz podat od 19. 2. do 18. 3.

„Globus Lepší svět je skvělou příležitostí pro regionální veřejně prospěšné projekty. Díky účasti v tomto programu mohou jedině získat – jak potřebné finance, tak zviditelnění ve svém okolí,“ říká Klára Šplíchalová, ředitelka Fóra dárců. Právě společně s Fórem dárců, které s Globusem na programu spolupracuje, bude vybráno 45 finalistů, v každém regionu tři. V jejich prospěch budou moci lidé hlasovat on-line a sledovat transparentně vývoj na webu po celou dobu hlasování od 27. dubna do 24. května. Už na konci května bude jasné, jaké projekty dostanou podporu 130, 80 nebo 50 tisíc korun na svůj rozvoj. „Lidé o své okolí mají velký zájem, a tak počet hlasujících rok od roku roste, loni lidé projekty podpořili 29 tisíci hlasy. Nejvíce lidí hlasovalo pro projekt Zdravá škola v Pardubicích,“ uzavírá Rita Gabrielová.