Guláš s paprikami a žampióny

27.11.2020 | 60 min.

Ingredience

500 g cibule
150 g sádla
1 kg hovězího masa (plec nebo už nakrájené na guláš Globus)
80 g mleté sladké papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
200 ml červeného vína
2 lžíce rajského protlaku
1 l vývaru
1,5 l vody
3 ks zelené papriky
3 ks červené papriky
200 g žampionů
sůl a pepř
mletý kmín
česnek
2 větší brambory na zahuštění

Postup

  1. Základ dobrého guláše je dobře osmažená cibule. Nejdříve ji nakrájejte na malé kousky. Pak rozpusťte na pánvi sádlo, přidejte cibuli a opékejte ji dozlatova asi dvacet minut. Cibule by měla mít tmavě hnědou barvu, ale nesmí být spálená a hořká. Až osmažíte cibuli, přihoďte na pánev osolené a opepřené maso. Nakrájené kousky restujte, dokud se maso nezatáhne.
  2. Poté přidejte rajský protlak, mletou papriku, nadrcený česnek. Suroviny lehce orestujte, zalijte vínem a duste do doby, až se víno téměř vypaří.
  3. Potom přilejte vývar a vodu a směs poduste pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Nakonec přidejte na větší kousky pokrájené papriky, na pánvi orestované žampiony a dvě brambory nastrouhané najemno. Směs pak alespoň půl hodiny duste a míchejte.

Guláš podávejte s knedlíkem nebo chlebem. A pokud vám zbyly porce navíc, guláš po vychladnutí zamrazte. Poté ho stačí ohřát a teplý oběd budete mít hotový za pár minut.

Kategorie:

Hovězí

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky