Používáme cookies
nezbytné pro správné fungování webu, analýzu provozu a návštěvnosti a personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat nebo blokovat využívání jednotlivých druhů cookies můžete v Nastavení cookies.
Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.
Pro více informací klikněte zde.
Rozumím a souhlasím Nastavení cookies

Mrkvový chlebíček s celozrnnou moukou

14.01.2022 | 60 min.

1 forma 30 x 11 cm

15 porcí

doba přípravy: 1 hodina

Ingredience

Těsto:

250 g cukru krupice nebo třtinového
150 g oleje
230 g celozrnné špaldové mouky
400 g nahrubo strouhané mrkve
50 g rozinek
5 vajec (M)
5 g skořice
2 g muškátového oříšku
10 g jedlé sody
šťáva z 1 pomeranče

Na polevu:

70 g másla
60 g cukru moučka
5 g vanilkového cukru
80 g měkkého tvarohu
10 g citronové šťávy
kůra z 1 pomeranče

Postup

  1. Do mísy dáme nastrouhanou mrkev, rozinky, cukr a olej a dobře zamícháme.
    Mrkvový chlebíček s celozrnnou moukou Josef Maršálek
  2. Přidáme zbylé ingredience a metlou vymícháme do hladké hmoty, kterou nalejeme do vymazané a proužkem papíru vyložené formy.
    Mrkvový chlebíček s celozrnnou moukou Josef Maršálek
  3. Chlebíček pečeme při 160 °C asi 45–50 minut nebo dokud zapíchnutá špejle nezůstane suchá. Necháme ho na mřížce vychladnout a poté opatrně vyjmeme z formy. Máslo necháme rozpustit a zchladnout, přidáme oba cukry, citronovou šťávu a zamícháme dohladka. Nakonec vmícháme tvaroh.
    Mrkvový chlebíček s celozrnnou moukou Josef Maršálek
  4. Hladký krém rozetřeme po vrchní ploše a ještě před ztuhnutím ho posypeme strouhanou kůrou.
    Mrkvový chlebíček s celozrnnou moukou Josef Maršálek

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky