Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Pomerančový koláč se semolinou

17.06.2022 | 30 min.

Toužíte se podívat do Středomoří? Co takhle se tam alespoň na chvíli přenést s lahodným pomerančovým koláčem se semolinou od Josefa Maršálka.
Kalí órexi!

Doba přípravy: 30 minut

Recept na pekáč 20 x 30 cm

Ingredience

Těsto na koláč:

100 g olivového oleje
4 vejce velikosti M
150 g semoliny
100 g cukru krupice
80 g medu
300 g řeckého jogurtu
150 g jemně strouhaných mandlí
12 g prášku do pečiva
4 g soli

Sirup:

300 g pomerančového freshe
150 g cukru krupice
1 celá skořice
2 bobkové listy
kůra ze dvou pomerančů

Postup

  1. Do mísy navážíme cukr, semolinu, strouhané mandle, prášek do pečiva a sůl.
    Pomerančový koláč se semolinou
  2. Zamícháme, poté přidáme vejce, jogurt, med a olej a zamícháme do hladkého těsta.
    Pomerančový koláč se semolinou
  3. To nalejeme do pekáčku, který jsme vyložili papírem na pečení, a při 170 °C pečeme 25–30 minut do zlatova.
    Pomerančový koláč se semolinou
  4. Ještě horký, právě vytažený koláč zalijeme vařícím sirupem, který jsme připravili z pomerančového džusu, cukru, skořice, pomerančové kůry a bobkových listů.
    Pomerančový koláč se semolinou Pomerančový koláč se semolinou
  5. Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s řeckým jogurtem a dílky pomeranče. Nejlépe chutná vychlazený.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky