Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Čokoládovo-cuketové muffiny s oříškovým máslem

21.06.2022 | 40 min.

Máme pro vás skvělý recept na zdravější alternativu oblíbených čokoládových muffinů, které nadchnou jak malé, tak i velké. Poslouží výtečně jako snídaně, dezert po obědě nebo svačinka do školy či do práce.


Doba přípravy: 40 minut

Počet ks: 12

Ingredience

150 g špaldové mouky
30 g kakaa
½ sáčku kypřicího prášku
1 vejce
1 banán
200 ml kefírového mléka
30 g čekankového sirupu
30 g rozehřátého kokosového oleje
300 g cukety
½ balení čokoládových peciček

Postup

  1. Vejce, kefír, čekankový sirup a rozehřátý kokosový olej dáme společně do mísy. Přidáme i banán rozmačkaný vidličkou. Směs rozšleháme dohladka. Do další mísy dáme všechny sypké suroviny – tedy mouku, kakao, kypřicí prášek a zhruba polovinu čokoládových peciček. Suroviny lehce promícháme. Potom je přidáme do rozšlehaného těsta.
    Čokoládovo-cuketové muffiny s oříškovým máslem
  2. Cuketu nastrouháme nahrubo, a pokud je potřeba, zbavíme i přebytečné vody (vymačkáme).
    Čokoládovo-cuketové muffiny s oříškovým máslem
  3. Nyní vše rozmícháme, dokud nebudeme v míse mít polotekuté těsto.
    Čokoládovo-cuketové muffiny s oříškovým máslem
  4. Těsto rovnoměrně rozdělíme buď do silikonových pečicích formiček na muffiny, nebo použijeme papírové košíčky a plech na pečení muffinů. Směs vyjde právě na 12 kusů.
    Čokoládovo-cuketové muffiny s oříškovým máslem
  5. Vršek muffinů před pečením ozdobíme zbylými čokoládovými pecičkami.Pečeme 10–15 minut v troubě vyhřáté na 175 °C. Průběžně otestujeme špejlí, jestli jsou muffiny dostatečně upečené. Upečené muffiny vyndáme z trouby, necháme několik minut zchladnout a potom pomocí zdobicího sáčku naplníme trochou oblíbeného oříškového másla.

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky